duminică, 25 ianuarie 2015

Almond milk/ Lapte de migdale

En
Good morning my dears! All week long I was dreaming of this weekend! Not because I have to do something special, on the contrary, because I don't have to do anything :) I can go swimming, I can read, I can relax, I can continue with my french lessons and simply enjoy life. I decided to start this Sunday with a cup of almond milk and since it is the first time I try this I said I might as well share it with you.

Bună dimineața dragilor! Pe parcursul acestei săptămâni mi-a stat într-una mintea la weekeend, și nu din cauza că trebuie să fac ceva special, ba dimpotrivă, nu trebuie să fac absolut nimic :) Pot să mă duc să înot, să citesc, să mă relaxez, să mai studiez puțin franceza, să mă bucur pur și simplu de viață. Am decis să încep această dimineață de duminică cu o cană de lapte de migdale, și întrucât este prima dată când încerc să fac lapte de migdale acasă m-am gândit de ce să nu vă împărtășesc și vouă rețeta. 

Ingredients
- 1 cup of hydrated almonds
- 600 water
- 1 small spoon of cinnamon
- 3-4 dates
- 1 small spoon of maple/agave syrup 

Ingrediente:
- o cană de migdale hidratate
- 600 apă
- 1 linguriță de scorțisoară
- 3-4 bucăți de curmale
- o linguriță de sirop de arțar sau de agave

In order to the almond milk you must hydrate the almonds, you need to let them stay overnight in a bowl filled with water. If they are hydrated they will blend more easily with the other ingredients and they will offer you more nutrients.




Migdalele trebuie să fie hidratate pentru a putea prepara laptele de migdale, de aceea este necesar să le lăsați pe timpul nopții într-un bol cu apă. Dacă acestea sunt hidratate se vor putea zdrobi mult mai ușor și vă vor oferi o valoare nutritivă mai mare.

Put the almonds and the water in a blender, and mix everything together. Once the almonds are smashed, take a strainer and pour the milk into another bowl. After that, put it in the blender again, add all the rest of the ingredients and blend well until everything is mixed together. Depending on how sweet your tooth is, you can add cinnamon or maple syrup or agave syrup. Looking back, maybe it is better to use instead of cinnamon, vanilla, I think it will give the milk an interesting flavour. Enjoy! Until next time!




Puneți migdalele și cantitatea de apă în blender și amestecați totul împreună. De îndată ce migdalele s-au zdrobit, luați o strecurăoare și strecurați laptele într-un alt bol. Următorul pas este să puneți laptele din nou ăn blender, adăugați restul de ingrediente și mixați totul foarte bine. În funcție de cât de dulce doriți să fie, adăugați scorțișoară, sirop de arțar sau de agave.  Gândindu-mă mai bine, poate ar trebui ca în loc de scorțișoară să folosiți vanilie, pentru o aromă mult mai interesantă. Pe data viitoare! Enjoy!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu